Creme brulee

2017-11-08

Crème brulée er en lækker, fransk klassisk dessert, som består af vaniljecreme toppet med et sprød karamellåg af smeltet sukker. Desserten smager skønt af vanilje og er et hit hos både børn og voksne. Server desserten som den er eller med is ved siden af.

Ingredienser

1⁄4 l Piskefløde
1 dl Sødmælk
4 Æggeblommer (str. M)
75 g Sukker
1⁄2 Vaniljestang (kornene)
5 tsk Rørsukker

Fremgangsmåde

1. Rør æggeblommer, kornene fra en halv vaniljestang og 75 g. sukker sammen i en skål. Massen skal røres sammen og ikke piskes.

2. Rør dernæst piskefløde og mælk i blandingen.

3. Sigt blandingen igennem og hæld den over i fire små ovnfaste dessertskåle.

4. Bag skålene i ovnen ved 125 gr. i ca. 35 min. til massen har ’sat sig’. Cremen må ikke boble under bagning, men skal have en glat overflade. Den er færdigbagt, når den er fast, men stadig skælver en smule, når du banker på kanten af dessertskålene.

5. Efter bagning stilles cremen på køl i køleskabet i mindst 3 timer.

6. Når desserten skal serveres fordeles de 5 tsk. rørsukker ovenpå cremen i de kolde dessertskåle. Smelt og brænd sukkeret til gyldne karamellåg med en gasbrænder. Vær forsigtig og vælg det rette udstyr.

7. Server creme brulee’en straks.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *