Couscous salat
2017-09-14- Ret:Salat
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 4 Personer
- Tilberedningstid: 30m
Denne opskrift på salat baseret på couscous er en frisk, sund og nærende salat der er perfekt som tilbehør til orientalske kødretter som fx kebab, sharwarma eller krydrede oksefrikadeller. Salaten kan dog også sagtens nydes alene – fx sammen med dip bestående af drænet yoghurt blandet op med lidt limesaft, salt og krydderier efter din personlige smag
Couscous er små, lyse gryn, der er fremstillet af semulje (den inderste og hårdeste del af hvedekernen) og durumhvede. Det er hovedernæringskilden i Nordafrika og Mellemøsten og i øvrigt Marokkos nationalret. Couscous minder i øvrigt en del om bulgur, der også er god i salater.
Ingredienser
- 3 dl Couscous
- 1 tsk Salt
- 1 spsk Olivenolie
- 1 knsp Stødt chili
- 4 dl Vand (kogende)
- 200 g Cherrytomater (i halve)
- 3 Forårsløg (grofthakket)
- 1⁄2 Agurk (i små tern)
- 3 Kviste frisk mynte (grofthakket)
- 1 hndf Koriander (grofthakket)
- 1⁄2 Citron (saften heraf)
- 100 g Rosiner
- 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
Trin 1
Kom couscous i en skål, som kan tåle kogende vand. Tilsæt salt, olivenolie og chili og rør rundt.
Trin 2
Hæld kogende vand over couscous-blandingen og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad couscousen trække cirka 10 minutter, fjern klædet og rør rundt i grynene så de løsner sig. Lad dem køle af.
Trin 3
Forbered grøntsagerne og bland dem sammen med den afkølede couscous. Smag til med salt og peber.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift