Cremet coleslaw salat
2017-09-14- Køkkentype:Amerikansk
- Ret:Salat
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 15m
Det er dressingen som er den største udfordring, når man laver en Coleslaw salat! Kunsten er, at den hverken må være for tyk eller for tynd og at den bevarer sin konsistens, hvis salaten gemmes natten over.
Hemmeligheden er at undgå produkter med lavt fedtindhold! Så vil du lave en perfekt coleslaw er der ingen vej uden om de mere fedtholdige produkter, når det kommer til mayonnaise og creme fraiche.
I opskriften har jeg kun medtaget de 3 mest grundlæggende ingredienser til selve salaten: Hhvidkål, gulerod og rødløg. Man kan dog sagtens tilføje flere råvarer, hvis man ønsker en mere interessant coleslaw. Et par forslag kunne være:
- Bladselleri
- Peberfrugt
- Forårsløg
- Broccoli
- Frugter – fx æble eller appelsin
- Nødder og frø
- Friske krydderurter
- Finthakkede pickles
Ingredienser
1⁄4 Hvidkål (skåret i tynde strimler)
1 Gulerod (groft revet)
1 dl Rødløg (hakket)
1⁄2 dl Mayonnaise
1 dl Creme Fraiche
1 spsk Citronsaft
1 spsk Sukker
1 tsk Sennepspulver
1 tsk Sellerifrø
1 drys Salt og peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Tilbered grøntsagerne som beskrevet ovenfor. Tilføj eventuelt andre ingredienser. Du kan se vores forslag under den indledende beskrivelse.
2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Hæld den over salaten og bland godt.
3. Din coleslaw kan med fordel stå tildækket i køleskabet et par timer eller natten over før servering.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift