Chokoladekage med smørcreme

2017-11-09

Chokoladekage med smørcreme er en skøn klassiker på kagebordet. Det er en blød chokoladekage bestående af chokoladekagebunde lagt sammen med cremet smørcreme. Smørcremen kan enten være hvid eller smagt til med chokolade, som den er i denne opskrift. Server og nyd kagen med en god kop kaffe.

Ingredienser

180 g Sukker
275 g Blødt usaltet smør (Til både kage og smørcreme)
3 Æg
150 g Hvedemel
100 g Kakaopulver
1⁄2 tsk Natron
2 dl Kærnemælk
200 g Flormelis
Chokoladespåner til pynt

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 200 gr. varmluft.

2. Hæld sukker og blødt 125 g. blødt smør i en skål.

3. Rør sammen til en ensartet masse.

4. Tilsæt æggene et af gangen og rør massen godt sammen.

5. Sigt hvedemel, natron og 50 g. kakaopulver i massen og rør massen sammen.

6. Tilsæt kærnemælk og rør dejen sammen til den er fri for klumper.

7. Smør 2 springforme på 22 cm. med fedtstof.

8. Hæld dejen i de to forme og bag dem i ca. 15 min.

9. Når chokoladekagebundene er gennembagte afkøles de på en bagerist.

10. Mens bundene afkøler laves smørcremen. Rør 250 g. usaltet blødt smør sammen med 200 g. flormelis til en blød og let smørcreme.

11. Sigt 50 g. kakaopulver og rør smørcremen fri for klumper.

12. Læg kagen sammen ved at smøre halvdelen af smørcremen på en af de kolde chokoladekagebunde med en paletkniv.

13. Læg herefter den anden chokoladekagebund ovenpå og smør kagen med det sidste smørcreme.

14. Lad kagen trække på køl i mindst 1 time inden servering.

15. Server kagen pyntet med chokoladespåner og bær på toppen.

Noter

Chokoladekagebundene kan laves på forhånd og fryses ned.

Kagen er bedst, hvis den får lov til at stå at trække lidt inden servering.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *