Chokoladekage med kærnemælk

2017-11-09

Chokoladekage med kærnemælk i dejen er en svampet og blød kage på den helt rigtige måde.

Denne opskrift rækker til en bradepande, og er perfekt, hvis du skal lave kage til mange og til flere anledninger.

Kærnemælken holder nemlig kagen frisk i længere tid, så du kan med fordel lave kagen i god tid.

Dertil smager den dejligt og er nem at bage, så lettere bliver det næsten ikke!

Ingredienser

600 g Mel
500 g Sukker
1 l Kærnemælk
3 tsk Natron
1 spsk Vaniljesukker
80 g Kakaopulver
1 1⁄2 dl Olie

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 200 grader varmluft.

2. Rør kærnemælk sammen med olie i en skål.

3. Tilsæt sukker og rør rundt.

4. Sigt mel, natron, vaniljesukker og kakaopulver i skålen.

5. Rør dejen sammen til den er fri for klumper.

6. Hæld dejen i en smurt bradepande.

7. Bag kagen i ca. 35 min.

8. Afkøl kagen og server den med et tykt lag glasur.

Noter

Kager bagt med kærnemælk holder sig friske længe, så du kan bage denne kage I god tid. Opbevar den I en lukket beholder I køleskabt.

Du kan med fordel variere opskriften ved at tilføje lidt kaffe, appelsinsaft, nødder eller bær.

Anvend evt. chokoladefrosting til glasur.

Bedømmelse

(3.7 / 5)

3.7 5 69
Bedøm denne opskrift

69 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Popcakes guide

  • Billede af cupcake med smørcreme

    Opskrift på smørcreme

  • Nem pandekage opskrift

  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Om fredagspandekagen

Kommentarer (8)

  1. skrevet af Dacia d. 15. maj 2020

    Hvad str er bradepanden du har brugt ?

      Svar
  2. skrevet af krista nielsen d. 25. november 2020

    lækker lækker kage , den er et hit her i huset , supernem og . Slev børn vil elske at røre den sammen , Velbekom og god forbøjelse

      Svar
  3. skrevet af Merete d. 17. december 2020

    Link til bradepande scanpan virker ikke, kan du ikke bare skrive mål på den du har brugt, ikke alle ovne er lige store.
    Hvis man vil have appelsin saft i skal man så slække på kærnemælk?

      Svar
    • skrevet af Bo d. 17. december 2020

      Hej
      34×22 ville passe fint. https://www.scanpan.dk/pander/bradepander
      Det kommer an på hvor meget appelsin saft du snakker om! 🙂 Hvis det bare er smagsnuance, så behøver du ikke slække på kærnemælken.
      God dag.

        Svar
  4. skrevet af Pernille d. 30. januar 2021

    Lækker lækker kage – mine børn elsker den ☺️ den er nem at lave og den er god til hvis man skal være mange mennesker.

      Svar
  5. skrevet af Maria d. 17. april 2021

    Ingen succes her. Smagte nærmest ikke er noget og skorpen var sej. Har fulgt opskrift til punkt og prikke

      Svar
  6. skrevet af isabella d. 17. november 2021

    hej førstegangsfødende jeg bagte den blev den herre go og svampet samt høj..anden gang hældte jeg nødder og rosiner i..og så ville kagen ik bages .hmm hvorfor. tænkte at rosiner ville smage godt i og med lidt krydderi blanding også

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *