Chokolade mousse
2017-09-14- Ret:Dessert
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 20m
Avocado, kokos og kakao får denne chokolade mousse til at lyde helt eksotisk! Hvad den derudover kan tilbyde er velsmag og ikke mindst en lang række vitaminer og mineraler, som man ikke kommer i nærheden af, hvis man laver en “traditionel” chokolade mousse.
Selvom ingredienssammensætningen måske på papiret lyder en smule overraskende, vil jeg anbefale dig at give denne dessert et skud alligevel. Ingredienserne supplerer nemlig hinanden på fornem vis!
Retten indeholder bl.a. den lidt specielle ingrediens rå agave nektar, der er et sødemiddel. Det kan købes hos de fleste helsekostbutikker og hos Helsebasen.dk her.
Ingredienser
2 stk Modne avocadoer
2 spsk Koldpresset kokosolie
1⁄2 dl Ahornsirup
3 spsk Rå agave nektar
1 stk Balsamico eddike (valgfrit – er ikke raw!)
1⁄2 tsk Sojasauce
1 Vanilje (frøene herfra)
1 1⁄2 dl Kakaopulver
Hindbær og mynteblade (til pynt)
Fremgangsmåde
1. Tilsæt alle ingredienserne bortset fra kakaopluver, hindbær og mynte i en foodprocessor eller i en skål, hvis du bruger en håndmikser, og pisk grundigt.
2. Tilføj kakaopulver og bland videre. Smag eventuelt til med lidt mere agave nektar, hvis der ønskes en sødere chokolade mousse.
3. Hæld moussen over i serveringsskåle og pynt med hindbær og friske mynteblade.
Bedømmelse
(4 / 5)
2 har bedømt denne opskrift