Burgerboller
2017-07-03- Ret:Bagværk
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 12 boller
- Tilberedningstid: 1:30 timer
Når man laver hjemmelavede burgerboller kan det være fristende at putte lidt fuldkornsmel i dejen for derved at pleje samvittigheden en smule. Dette kan også give nogle rigtig lækre burgerboller, der faktisk kan betyde at den hjemmelavede burger kan blive et decideret sundt måltid!
Ikke desto mindre har de fleste fra tid til anden lyst til en rigtig traditionel burger med hvidt brød. I dette tlfælde er det denne opskrift du skal have gang i når burgerbollen skal være hjemmelavet.
Ingredienser
- 2 1⁄2 dl Mælk
- 1 dl Vand
- 60 g Smør
- 25 g Gær
- 11 dl Mel
- 2 spsk Sukker
- 1 1⁄2 tsk Salt
- 1 Æg
Fremgangsmåde
Trin 1
Opvarm mælk og vand til ca. 40 graders varme og opløs gæren heri. Tilsæt smør og rør rundt.
Trin 2
I en stor skål blandes ca. halvdelen af melet sammen med sukker og salt. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Tilsæt det resterende mel 1 dl ad gangen under grundig omrøring. Når dejen begynder at samle sig hældes den ud på en ren, meldrysset overflade og æltes glat og elastisk - det tager ca. 8 minutter.
Trin 3
Skær dejen i 12 lige store stykker og form dem til glatte kugler. Læg kuglerne på en bageplade dækket med bagepapir. Flad dem en smule ud, dæk dem med et rent viskestykke og lad dem hæve i ca. 30 til 35 minutter.
Trin 4
Forvarm en ovn til 200 grader. Pensl burgerbollerne med æg, drys med sesamfrø og bag dem i 10 til 12 minutter, eller indtil de er gylden brune.
Bedømmelse
(4.3 / 5)
3 har bedømt denne opskrift