Belgiske vafler
2017-08-09- Ret:Bagværk, Dessert, Søde sager
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 8 personer
- Tilberedningstid: 2:30 timer
Belgiske vafler er det nærmeste man kommer indbegrebet af vafler, så en opskrift på Belgiske vafler er nærmest obligatorisk på en hjemmeside der handler om vafler!
Belgiske vafler skiller sig først og fremmest ud fra “almindelige” vafler på grund af størrelsen. De er fremstillet i et specielt belgisk vaffeljern, der giver ekstra store og tykke vafler. Er du ikke den lykkelige ejer af et sådan, kan de dog også godt laves i et almindeligt vaffeljern.
Belgiske vafler er lavet med gær. Gæren vil gøre vaflerne ekstra luftige og lækre. Man kan også bruge bagepulver, men resultatet bliver ikke så godt, som hvis man bruger gær.
Ingredienser
- 500 g Mel
- 25 g Gær
- 4 Æg
- 5 dl Sødmælk
- 250 g Smør
- 2 tsk Vanillesukker
- 1 drys Salt
Fremgangsmåde
Trin 1
Varm halvdelen af sødmælken til det er fingerlunkent og rør gæren ud i mælken. Stil blandingen til side.
Trin 2
Smelt smørret i en gryde ved svag varme og stil gryden til side.
Trin 3
Fordel æggene i æggehvider og -blommer og pisk hviderne stive.
Trin 4
Tag en stor skål og tilsæt mel, vanillesukker og lidt salt. Rør rundt og tilsæt derefter smeltet smør, sødmælk/gær og æggeblommer.
Trin 5
Mix mens du tilsætter mælk. Fortsæt til dejen har en tyk, men glat konsistens.
Trin 6
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
Trin 7
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbeltstørrelse. Det tager ca. et par timer.
Trin 8
Smør vaffeljernet med og bag de belgiske vafler til de er gylden brune.
Trin 9
Server dem rygende varme! Belgiske vafler har ikke godt af at blive gemt for længe.
Bedømmelse
(3.8 / 5)
5 har bedømt denne opskrift