Bagte kartofler

2017-11-09

Bagte kartofler er enkle at forberede, de har mange anvendelsesmuligheder og de er sunde og nærende. De kan enten serveres som tilbehør eller man kan anvende fyldte bagte kartofler som et komplet måltid i sig selv.

Ingredienser

4 Store bagekartofler
Olie og salt (efter smag)
4 tsk Smør

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200˚C.

2. Skrub kartoflerne helt rene. Brug en gaffel til at prikke huller i skrællen.

3. Gnid en lille dråbe olie ind i skrællen og drys salt omkring dem på en bageplade – saltet binder fugten og gør kartoflerne ekstra sprøde! Fordel også en lille smule salt på skrællen.

4. Sæt dem i ovnen. Afhængig af størrelsen skal de have fra 1 til 1½ time.

5. Når de er færdige åbnes de og serveres med en klat smør

Noter

Hvis ovnen er fyldt med kartofler øges temperaturen til 220˚C. Et godt råd, hvis man har travlt, er at gennembore kartoflerne med metalspyd. Det vil reducere tilberedningstiden med op til en fjerdedel.

Man kan også lave bagte kartofler i en mikrobølgeovn, hvis det skal gå rigtig hurtigt! I så fald skal hver kartoffel bages i 6 minutter på fuld effekt (800W). Vend dem halvvejs gennem tilberedningen og lad dem stå i 1-2 minutter før servering.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 2
Bedøm denne opskrift

2 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *