Aspargessalat med radiser
2017-09-14- Ret:Salat
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 2 personer
- Tilberedningstid: 15m
Når det er sæson er der få ting i verden der er ligeså lækre som friske asparges. Denne salat er en rigtig forårssalat bestående af friske, revne asparges og radiser samt en lækker vinagrette med sennepskorn.
Ingredienser
1 bundt Asparges
10 stk Radiser
1⁄2 dl Friskpresset appelsin juice
1 spsk Brune sennepsfrø
2 spsk Olivenolie
1 spsk Hvidvinseddike
Sirup – fx. ahornsirup (efter smag)
1 drys Havsalt (efter smag)
1 drys Friskkværnet peber (efter smag)
1 drys Appelsinskal (efter smag)
1 bundt Asparges toppe
Fremgangsmåde
1. Vask aspargesen og knæk enderne af. Brug en skrællekniv (kartoffelstræller) til at strælle stilken af aspargesen af – startende lige under dækbladende i toppen. Gem toppene.
2. Skær radiserne i tynde skiver.
3. Bland appelsin juice, hvidvinseddike, sennepsfrø, olivenolie og ahornsirup grundigt. Brug evt. en blender til formålet.
4. Bland alle ingredienserne i en stor skål sammen med peber og groft havsalt og pynt med appelsinskal og asparges toppe.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift