Albondiga – ”Spanske kødboller”
2017-11-06- Køkkentype:Spanien
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
Endnu en klassisk spansk tapasopskrift. Der er cirka ligeså mange opskrifter på spanske kødboller som der er spaniere, så improvisation i forhold til nærværende opskrift er absolut tilladt!
Ingredienser
400 g Oksekød (hakket)
2 skv Brød
250 ml Mælk
1 Æg
3 fed Hvidløg (finthakket)
1 spsk Persille (finthakket)
1 drys Salt og peber (efter smag)
4 spsk Olivenolie
1 Løg (finthakket)
1 dl Rødvin
1 drys Mel (til jævning)
2 1⁄2 dl Oksekødsbouillon
Fremgangsmåde
1. Brødet iblødsættes i mælken.
2. Bland oksekød, 2 fed hvidløg, æg, udblødt brød, persille, salt og peber godt sammen i en skål
3. Form blandingen til kødboller og rul dem let i mel.
4. Varm halvdelen af olien på en pande og tilsæt kødbollerne. Steg i omkring 10 minutter og vend hyppigt.
5. Put kødbollerne på en køkkenrulledækket tallerken for at fjerne den overskydende olie.
6. Brug den samme pande som du brugte til kødbollerne til at lave saucen.
7. Opvarm den resterende olivenolie. Tilsæt løg og det sidste fed hvidløg. Steg til løgene er bløde.
8. Jævn sovsen med lidt mel, tilsæt vin og bouillon og lad det simre i ca 10 minutter.
9. Put kødbollerne tilbage i saucen og kog det hele i ca. 5 minutter.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift