Hjemmelavet pasta
Jeg husker tydeligt tilbage i slutningen af 1980’erne, hvor mine forældre stolt havde investeret i en pastamaskine til fremstilling af hjemmelavet pasta. Nu var det slut med at købe den kedelige, tørrede pasta i det lokale supermarked. Den skulle derimod fremstilles hjemme på køkkenbordet. Fra bunden!
Jeg tror pastamaskinen blev anvendt 2-3 gange før den via en tur på loftet blev smidt i skraldespanden…
Hjemmelavet pasta er et større projekt!
Jeg tvivler på at mine forældres pastamaskine er den eneste der har måttet lide denne traumatiske skæbne. Det er nemlig et større projekt at lave hjemmelavet pasta!
Ikke desto mindre mener jeg det er besværet værd. Dels får man nemlig et superlækkert produkt og dels opnår man den helt særlige tilfredsstillelse, man kun kan få, ved at tage sig tid og energi til at lave sin mad helt fra bunden.
Så hvis man bare nedsætter ambitionerne og indser, at man altså – hvor gerne man end ville – ikke får lavet sin egen pasta tirsdag aften efter en lang arbejdsdag, så er en pastamaskine altså en rigtig fornuftig investering. Også selvom den kun bliver brugt den ene gang om året, hvor du har gæster på besøg til en middag med italiensk tema!
Her på Pastaopskrifter.dk har vi fundet nedenstående videoguide på YouTube, der viser hvordan du laver din egen hjemmelavede pasta fra bunden. God fornøjelse!