Den italienske menu
Mange danskere kan med god grund have lidt svært ved at gennemskue hvordan den traditionelle italienske menu er bygget op. Der afviger nemlig en helt del fra en traditionel dansk 3-retters menu. I denne guide viser vi dig hvordan den italienske menu er opbygget, så du kan fremstå som en indfødt, næste gang du rejser i Italien eller spiser på en italiensk restaurant!
Fra L’antipasto til il dolce
L’Antipasto er den første servering i den italienske menu. Det betyder direkte oversat ”før måltidet” og omfatter varme og kolde forretter såsom crostini, bruschetta eller en charcuteri tallerken med diverse italienske specialiteter og dip.
Il Primo er den første egentlige ret. Den består normalt af en pastaret, risotto eller suppe.
Il Secondo er hovedretten. I Italien består hovedretten ofte udelukkende af kød, fjerkræ eller fisk i rigelige mængder.
Il contorne serveres ofte sammen med il secondo og fungerer som tilbehør hertil. Den består af oftest af forskellige former grøntsager eller en blandet salat.
Il dolce eller ”dessert”. Populære italienske desserter er tiramisu og panna cotta, som du kan finde opskrifter på her på siden.
Held og lykke!