Culotte tips og tricks
Culotten er et popuært kødstykke, der sidder mellem halestykket og tykstegen på en okse. En culottesteg vejer normalt mellem 900 og 1500 gram og den tilberedes enten hel eller i skiver som bøf.
I denne artikel har vi samlet en række tips og tricks til hvordan du forbereder og tilbereder en culottesteg, så du får et så godt resultat som muligt.
1. Rens stegen grundigt
Sørg altid for at rense stegen grundigt for det overskydende fedt og sener. Især er det vigtigt at fjerne den store ”sølvsene”, hvis den stadig sidder på undersiden af culotten, da den er utrolig sej. Er du ikke sikker på hvordan du finder den, kan du få slagteren til at fjerne den for dig.
2. Skær stegen ud på kværs af kødfibrene
Skær culottestegen ud på tværs af kødfibrene, da du derved får den mest møre oplevelse.
3. Rids fedtkanten
En culotte skal have et relativt tykt lag fedt, da det er med til at give smag, saft og kraft til kødet. Rids dybe riller på langs og på tværs af fedtkanten og gnid den godt med groft salt, friskkværnet peber og eventuelt knust hvidløg.
4. Kernetemperatur på mellem 55 og 58 grader
Kernetemperaturen skal alt efter temperament være på mellem 55 og 58 grader. Vær opmærksom på at temperaturen stiger når culottestegen hviler.
5. Indstilling af ovntemperaturen
Ovntemperaturen skal være på mellem 130 og 175 grader. Hvis tiden er til det, foretrækker jeg at langtidsstege culotten i den lave ende af dette temperaturinterval.