Lørdagskylling – et levn fra 1980’erne
Stedet er et parcelhus i en lille vestjysk landsby og tidspunktet er en tilfældig lørdag aften i midten af 1980’erne. Fra køkkenet breder duften af kylling og ovnbagte kartofler sig lifligt til resten af huset. Det er blevet tid til ugens kulinariske højdepunkt: Lørdagsmiddagen, der denne aften – som så... mere
Læs mereDen italienske menu
Mange danskere kan med god grund have lidt svært ved at gennemskue hvordan den traditionelle italienske menu er bygget op. Der afviger nemlig en helt del fra en traditionel dansk 3-retters menu. I denne guide viser vi dig hvordan den italienske menu er opbygget, så du kan fremstå som en... mere
Læs mereVerdens bedste kylling i karry
Kylling i karry er en af de mest udbredte retter, der serveres verden over. Næsten alle verdens køkkener indeholder disse to let tilgængelige hovedingredienser, som i forskellige opskrifter kan kombineres med et utal af andre råvarer og tilpasses enhver smag. Det gør ikke noget, man er den populære dreng i... mere
Læs mereKornsorter til brød og bagning
Brød og er bliver en videnskab! Indenfor de seneste år er brødbagning af ældre kornsorter blevet trendy, eftersom visse ældgamle kornsorter igen bliver dyrket på dansk jord. Kornsorterne Svedjerug, Ølandshvede og Scalin bliver i dag dyrket og solgt til hjemmebageren, som kan eksperimentere i sin bagning med smag, krumme og... mere
Læs mereItalienske opskrifter
Det italienske køkken er et af de mest populære i verden. Dette skyldes først og fremmest at italienerne på fornem vis har formået at kombinere enkel og rustik madlavning med fantastisk, universel velsmag, der værdsættes af såvel unge som gamle. Traditionelle italienske opskrifter På denne hjemmeside har vi samlet et... mere
Læs mereKornkværne til mel
Kornkværne er kværne, som anvendes til at male korn til mel med. Kværnene er enten manuelle eller elektriske, og de kan også anvendes til at male andre råvarer end korn med, som f.eks. bønner, ris og majs. Det friskkværnede mel øger kvaliteten mærkbart i bagværk og tilfører en fyldigere aroma,... mere
Læs mereForskellen på is: Is, gelato, sorbet, sherbet og granita
Sommer er højsæson for is, og vi glæder os allerede til at lave en masse dejlig is. Der findes flere varianter og utallige smagsvarianter, så hvor skal man starte? Læs med her, bliv klogere på forskellen på is og find din favorit. Klassisk is Klassisk is er i traditionel forstand... mere
Læs mereIdeer til fødselsdage
Fødselsdage er et kapitel for sig i bogen om festligheder. Alle fødselsdage fortjener at blive fejret med fest, farver og selvfølgelig lækre kager, så læs med her og få ideer til hvordan, at du kan fejre fødselsdag – både rund, til drenge og piger. Kage Mad hører til festligheder, og... mere
Læs mereDessert nytårsaften
Nytårsaften er jo som bekendt årets helt store festaften. Derfor skal menuen også være i top, og hvilken bedre aften er der til at gøre noget ekstra ud af desserten? Desserter til nytår er et kapitel for sig selv, da aftenen for mange byder på traditioner, mens andre vil have... mere
Læs mereLækre desserter
På denne hjemmeside har vi samlet en lang række forskellige opskrifter på lækre desserter. Her finder du alle de klassiske dessert opskrifter som fx italienske Tira Misu, fransk Creme Brulée og Mormor æblekage, men det stopper ikke med det. Her er nemlig også blevet plads til en lang række mindre kendte... mere
Læs mere
Seneste kommentarer