Lahb Gai – ”Spicy salat med kylling”
2017-11-10- Køkkentype:Thailand
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 20m
Lahb Gai er en populær thailandsk salat, der stammer fra E-Sarn provinsen, der ligger i den østlige del af Thailand. Mad fra E-Sarn er typisk krydret og med masser af saft, kraft og smag. Denne ret kan enten spises alene eller sammen med ris. Det anbefales at bruge en klæbrig ristype som fx jasmin ris.
Ingredienser
500 g Hakket kylling
1 dl Hønsefond
1 Forårsløg (snittet)
1 Lille rødløg (hakket)
1⁄2 dl Mynteblade (finthakkede)
2 spsk Fiskesauce
2 spsk Citronsaft
1 dl Stegte ris (hakkede)
1 drys Grøn peberfrugt (hakket)
1 drys Tør hakket chili (efter smag)
• Hovedsalat og frisk koriander (valgfrit)
Fremgangsmåde
1. Varm hønsefond i en mellemstor gryde og tilsæt hakket kylling.
2. Kog et par minutter under omrøring til kyllingen er færdig.
3. Hæld vandet fra og lad kyllingen køle af. Tilsæt derefter citronsaft, forårsløg, rødløg, mynteblade og fiskesauce og rør rundt.
4. Smag evt. til med mere citronsaft, hvis du ønsker en mere syrlig Lahb Gai.
5. Tilsæt tørret rød chili efter behag.
6. Tilsæt stegte ris og anret gerne med hovedsalat og koriander.
Stegte ris:
Varm en pande op ved stærk varme og tilsæt 1 dl ris. Omrør til risene bliver brune. Blend de stegte ris eller mal dem i en morter til de er helt melagtige.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift