Hvid chokolade vulkan med jordbær sauce

2017-11-09

De fleste kender garanteret den klassiske chokolade vulkan med mørk chokolade. Hvis du foretrækker denne mere tradtionelle version er der flere opskrifter at vælge imellem her på siden.
Denne opskrift kombinerer hvid chokolade med hele jordbær og jordbær sauce, hvilket gører kagen lidt mindre kalorietung end den tradtionelle version
Vulkan-betegnelsen henviser til at denne kage ligesom en vulkan er hård udenpå og flydende indeni.
Special ingrediens: Jordbæressens.

Ingredienser

125 g Smør
1 1⁄2 dl Sukker
1⁄4 tsk Salt
6 Store æg
2 tsk Jordbær essens
2 dl Mel
250 g Hvid chokolade (smeltet)
300 g Frosne jordbær
1⁄2 dl Sukker (til saucen)
2 spsk Ribs gelé

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør 12 muffinsforme og drys dem med sukker. Hæld det overskydende sukker fra.
2. Tag 2/3 af jordbærene mens de stadig er frosne og hak dem i mindre stykker. Sæt de resterende jordbær til side.
3. Pisk smør, sukker og salt grundigt sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring og hæld jordbæressensen i blandingen.
4. Tilsæt mel og pisk videre til dejen er jævn og glat. Vend forsigtigt den smeltede hvide chokolade i dejen og tilsæt til sidst de hakkede jordbær.
5. Fordel dejen jævnt i de smurte og sukkerdryssede muffinsforme.
6. Bag kagerne til toppen lige nøjagtigt ikke længere vibrerer når man ryster formen en smule. Det tager ca. 10 minutter. Fjern kagerne fra ovnen og stil dem til afkøling.
7. For at lave jordbærsaucen skal du purére de resterende jordbær i en blender og derefter tømme indholdet ud i en lille gryde. Tilsæt sukker (til saucen) og ribs gelé og varm op ved svag varme under omrøring til sukkeret er opløst og geléen er smeltet. Lad saucen køle af.
8. Server chokoladevulkanerne med jordbær sauce og eventuelt en klat flødeskum som vist på billedet.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *