Fødselsdags cupcakes
2017-11-07Fødselsdags Cupcakes er særlig velegnede til fødselsdage og andre festlige anledninger.
Disse cupcakes, som er aromatiseret med appelsinskal, kan med fordel laves dagen før de skal anvendes og opbevares i lufttætte beholdere ved stuetemperatur natten over – så behøver du ikke at stresse på selve dagen! Husk dog at vente med at dekorere dem med frosting. Når du først har tilføjet frosting er holdbarheden nemlig kun ca. 3 timer ved stuetemperatur.
Ingredienser
7 dl Mel
1 spsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
200 g Smør
5 dl Sukker
4 Æg
1 Appelsin
2 1⁄2 dl Mælk
1 portion Hvid frosting med flødeost
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 175 ºC. Stil 24 muffinsforme frem.
2. Bland mel, bagepulver og salt i en mellemstor skål og stil den til side.
3. Bland smør og sukker i en stor skål til blandingen bliver hvid og cremet – det tager et par minutter. Tilføj æg et ad gangen og bland godt.
4. Riv skallen fra appelsinen og tilsæt den til æggeblandingen. Tilsæt skiftevis lidt af melblandingen og mælken. Du skal begynde og slutte med melblandingen. Rør rundt til du har en fin og glat dej.
5. Fyld dejen i muffinsforme.
6. Bag dine fødselsdags cupcakes i ca 20 minutter eller til kanten begynder at blive gylden brun. Lad kagerne afkøle 5 til 10 minutter i formene før du vender dem ud på en bagerist.
7. Lav en portion hvid frosting med flødeost.
8. Smør frostingen på toppen af de færdigbagte cupcakes.
9. Pynt kagerne med slik eller kagepynt efter eget valg (valgfrit).
Du kan finde kagepynt i alle former og farver hos Bagetid.dk her.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift