Raw food brød med mandler
2017-09-14- Ret:Bagværk
- Sværhedsgrad:Avanceret
- Føj til favoritter
- Til: 18 skiver
- Tilberedningstid: 30m
Det mest besværlige ved denne opskrift er, at den både kræver en foodprocessor/blender og en dehydrator, men er du den lykkelige ejer af disse køkkenredskaber er opskriften på disse lækre Middelhavsinspirerede mandelbrød lige til at gå til!
Mht. tilberedningstiden skal du afsætte ca. 10 timer udover de 30 aktive minutter til dehydrering.
Specialudstyr: Dehydrator og Foodprocessor/Blender.
Ingredienser
1 dl Olivenolie
2 dl Soltørrede tomater
7 dl Mandel mel (laves ved at blende mandler til de har samme konsistens som mel)
2 dl Hørfrø
3 Mellemstore squash (skrællede og hakket groft)
2 Æbler (uden kernehus og groft hakkede)
3 spsk Citronsaft
1 tsk Salt
3 spsk Tørrede krydderurter (fx Herbes de Provence eller efter eget valg)
Fremgangsmåde
1. Blend olivenolie, soltørret tomater, squash, æble, citronsaft, salt og tørrede krydderurter i en foodprocessor.
2. Tilsæt mandelmel og bland videre til du har en jævn og glat dej.
3. Hæld dejen over i en skål og ælt hørfrøene ind i dejen med hånden. Grunden til at du ikke kan gøre dette i foodprocessoren er, at dejen på dette tidspunkt kan være ganske tung og klæbrig og derved risikere at overanstrenge din maskine.
4. Når hørfrøene er blandet ind i dejen forarbejdes hele dejen i maskinen igen i små partier for at opnå en blød og let konsistens.
5. Del dejen i 2 og læg det på hver sit Paraflexx ark på 2 dehydrator bakker. Hvis du er stået af her så kan du læse mere her: Dehydrator.
6. Fordel dejen jævnt med en paletkniv så den dækker hele pladen. Hvis dejen er for klæbrig kan det hjælpe at fugte paletkniven. Skær dejen op i 9 lige store firkanter, så du i alt har 18 brød.
7. Dehydrer i 2 timer og fjern derefter Paraflexx arket ved at placere en anden dehydrator bakke på toppen og vend brødbakken rundt. Herefter skal undersiden af brødet dehydrere i yderligere ca. 8 timer ved 40 °C. Det kan passende arrangeres så det bliver gjort natten over, så man ikke fristes til at spise brødet før det er klar!
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift