Vafler med kærnemælk
2017-08-09- Ret:Bagværk, Dessert, Søde sager
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 12 vafler
- Tilberedningstid: 30m
I denne opskrift på vafler af vi erstattet almindelig mælk med kærnemælk. Ved at bruge kærnemælk får vaflerne en lille smule syre i smagen, hvilket efter min mening giver et mere frisk og velafbalanceret resultat.
Ingredienser
- 5 dl Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 tsk Salt
- 2 spsk Sukker
- 5 dl Kærnemælk
- 2 Æg (opdelt i hvider og blommer)
- 50 g Smør (smeltet)
Fremgangsmåde
Trin 1
Pisk æggehviderne stive i en skål.
Trin 2
Tag en anden skål og bland mel, bagepulver, salt og sukker. Tilsæt kærnemælk, smeltet smør og æggeblommer og bland indtil dejen ikke længere klumper.
Trin 3
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
Trin 4
Tænd for vaffeljernet og bag vaflerne.
Bedømmelse
(3.9 / 5)
8 har bedømt denne opskrift