Spätzle
2017-07-26- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 20m
Spätzle stammer fra den sydlige del af Tyskland, hvor hver eneste husholdning efter sigende fremstiller dette pastalignende tilbehør efter deres helt egen opskrift.
Oprindeligt blev spätzle lavet ved at skrabe dejen fra en træplade ned i kogende vand med bagsiden af en bred kniv. I dag findes der dog en række værktøjer, der har gjort det betydeligt nemmere at lave hjemmelavet spätzle. Du kan fx bruge en pastamaskine, et dørslag med ekstra store huller (hvor du presser dejen igennem hullerne ned i det kogende vand) eller du kan investere i et spätzle-jern.
Spätzle kan også tilberedes udelukkende med æg i stedet vand. I så fald skal du bruge 8-9 æg i stedet for 4 som angivet opskriften nedenfor.
Ingredienser
- 500 g Hvedemel
- 4 Store æg
- 1 tsk Salt
- 2 dl Vand
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland mel, æg og salt i en stor skål. Tilsæt vand og rør/ælt grundigt til du har en fin og glat dej.
Trin 2
Fyld en stor gryde med vand og sæt det over kog.
Trin 3
Pres dejen igennem et spätzle-jern, en pastamaskine eller et dørslag med ekstra store huller ned i det kogende vand. Kog spätzlen til de kommer op til overfladen (det tager et par minutter) og fjern dem fra gryden med en hulske. Vend dem kort i varmt vand, så de ikke klistrer sammen og servér dem straks.
Bedømmelse
(4.3 / 5)
6 har bedømt denne opskrift